Nieuwe werken Kunstkolk bij Syntein

Dinsdag 27 augustus 2024
Sinds dit voorjaar hangen er nieuwe kunstwerken aan de wanden van ons kantoor. De werken zijn van Kunstkolk, een kunstcollectief in Boxmeer. Syntein geeft de kunstwerken graag een podium en krijgt er inspiratie voor terug. Een mooie lokale wisselwerking.

Doelstelling van Kunstkolk is de werken van haar leden bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Zo organiseren de gezamenlijke kunstenaars een jaarlijkse kunstroute en werken ze samen om hun werken in openbare ruimtes te exposeren. Op die manier belanden hun kunstwerken onder meer bij Syntein en Maasziekenhuis Pantein.

Tjally Dirriwachter, lid van de Kunstkolk, vertelt: “De leden die nu bij Syntein exposeren, zijn gedreven kunstenaars. Veelal met pensioen, maar steeds weer op zoek naar nieuwe creatieve wegen. Voor mijzelf geldt zeker ook, dat je moet durven om groots te denken. Ik heb geleerd om kleine mandala's te vilten en wist toen al dat ik een keer een heel groot exemplaar wilde maken. Ieder van ons is door de jaren heen op zoek gegaan naar andere materialen en methodes. In ontwikkeling blijven en steeds nieuwe wegen zoeken. En dat typeert ook het werk van Syntein.”

In het kantoor van Syntein hangen naast werken van Tjally Dirriwachter, ook werken van Anke van Gorp, Wil Friesen, en Guus Verzellenberg. Laatgenoemde is oud-huisarts en kent dus op zijn beurt het werkveld van de regionale huisartsenorganisatie Syntein.

Op de foto: Kunstwerk ‘Mandala’ gemaakt van vilt (Tjally Dirriwachter).